Előfizetői tartalom

Elértük már a lakáspiac alját? - Így látja a helyzetet a szakértő

Portfolio
2023 első negyedében önmaga Európa-csúcsát is megdöntötte a magyar lakásárindex. Bár az év vége után az idei első három hónapban is lassulás jellemezte az európai piacot, biztató információkat is találni a legfrissebb európai statisztikákban a hazai lakásszektor kilátásainak megítéléséhez. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint azonban nem biztos, hogy az Eurostat piaci pillanatfelvételén már feltűnt a hazai lejtmenet vége.

Európa-szerte nehéz volt az idei első negyedév a lakáspiacon, erről tanúskodnak az Eurostathoz eljuttatott legfrissebb forgalmi adatok, amelyek szerint szinte általános volt a tranzakciószám jelentős visszaesése az előző év azonos időszakához képest. Az adatot szolgáltató 14 uniós tagország közül egyedül Ciprusról jelentettek növekedést (17%), míg a csökkenés Luxemburgban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés