Előfizetői tartalom

Itt a fordulat a hazai lakáspiacon? - Erősebb számokat hozott a nyár vége

Portfolio
A Duna House Cégcsoport közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2023 augusztusában, országosan 8213 lakóingatlan cserélt tulajdonost. Az augusztusi ingatlanpiaci adatok, valamint a cégcsoport ügyfélaktivitási mutatói alapján a hálózat szerint bekövetkezett a trendforduló után várt felfutás az ingatlanpiacon. A növekvő CSOK-os érdeklődés már az adásvételek számában is megmutatkozik.

Az augusztusra becsült 8213 tranzakció az idei év második legerősebb hónapja, annak ellenére, hogy hagyományosan ez a nyári hónap messze nem a legerősebb szokott lenni. A friss adat az előző évhez képest is már csak 16%-os csökkenést mutat, az előző, júliusi hónaphoz képest azonban jelentős, 35%-os emelkedést jelent. Ehhez nagyon hasonló értékről, 8275 darab tranzakcióról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés