Előfizetői tartalom

Tíz éve nem voltak ilyen passzívak a lakásfejlesztők

Portfolio
Továbbra is nagyon kevés társasházi lakásépítés indult hazánkban, alig valamivel több, mint 50 milliárd forintnyi, ennek is nagy részét csak néhány nagyobb projekt adta. A második negyedév növekedést hozott ugyan a társasházi Aktivitás-Kezdésben, de a mutató értéke messze elmaradt a 2017-2019 és a 2021-2022 közötti negyedéves számoktól - derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből.

Változatlan árakon nézve a második negyedév volumenben a 2014-2015-ös éveket idézi a társasházi lakásépítésekben. Az első félévben folyó áron 2015, változatlan árakon pedig 2014 óta nem indult el ilyen kevés társasházi kivitelezés, mint 2023-ban. Még egyelőre sok a bizonytalanság a piac jövőbeli alakulását illetően, a hitelkamatok lassan araszolnak lefelé, ami bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés