Ingatlan

Közzétette ESG jelentését a hazai ingatlanfejlesztő

Portfolio
Kiadta második ESG jelentését a Wing, amelyben a 2022-es évre vonatkozó környezetvédelmi, szociális és vállalatirányítási területeken megfogalmazott törekvések, célok és eredményeit szerepelnek. A jelentés a társaság hamarosan véglegessé váló első, átfogó ESG stratégiájával összhangban készült el.

Az elmúlt években a multinacionális, valamint a hazai bérlők részéről is egyre határozottabb követelményként jelenik meg az épületek ESG szempontoknak megfelelő építése és működtetése. Ennek megfelelően környezetvédelmi, szociális és vállalatirányítási fókuszterületeken ért el előrelépéseket az ingatlanfejlesztő, amely második alkalommal mutatta be ESG jelentését. A társaság újabb jelentése a hosszabb távú, fenntarthatósági elkötelezettségi terveit készíti elő. A stratégiai célok között kielemelt szerepet fog kapni az új projektek karbonlábnyomának — a várható szabályozói előírásokkal és a EU Taxonómiával összhangban történő —csökkentése.

Az ingatlanfejlesztések új irányáról, a meglévő állomány felújításáról, és az ingatlanpiac zöldítéséről is szó lesz a szeptember 28-i Property Investment Forumon. A részletekért kattints!

A jelentés többek között tartalmazza, hogy:

  • A fejlesztő 2017 óta összes, újonnan fejlesztett irodaháza rendelkezik BREEAM és/vagy LEED tanúsítvánnyal, és saját minimális követelményszintjének a BREEAM Good és/vagy a LEED Silver minősítés meglétét tűzte ki.
  • A meglévő teljes ipari portfolió tekintetében is elkötelezett abban, hogy középtávon mindegyik fenntartható minősítést szerezzen.
  • A cégcsoport alá tartozó LIVING lakóinganlatfejlesztő által az összes 2021 óta fejlesztés alatt álló és az azóta bejelentett lakóprojekt „AA+” energetikai besorolású.
  • A zöld környezet és e-közlekedési infrastruktúra kialakítására fókuszálva mind az új, mind a meglévő ingatlanoknál új elektromosautó-töltőállomásokat építenek ki, továbbá a lehető legtöbb zöldfelület- és fatelepítést hajtják végre. A 2022-es év során egy projektben 1140 négyzetméter területű zöldtetőt, valamint három projektben 11 000 négyzetméter zöldfelületet alakítottak ki és összesen 135 db fát ültettek.
  • A környezetvédelmi intézkedések mellett kiemelten a fiatalokat célzó kezdeményezések segítésére is hangsúlyt fektetnek, 2022-ben 9 millió forintot fordított a vállalat társadalmi felelősségvállalási és jótékonysági kezdeményezésekre. Támogatják az SOS Gyermekfalvakat, az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK). A CSR tevékenység másik nagy pillére a kortárs művészetek támogatása.
  • A fejlesztő az épületeinél odafigyel az egyenlőség megteremtésére és a speciális igényű emberek segítésére: több új fejlesztésük is megkapta az ACCES4YOU tanúsított, arany fokozatú, akadálymentesen használható minősítést.
teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
maggiore tó olaszország