Előfizetői tartalom

Megalakult az ÉVOSZ Mélyépítési Tagozata - Ők lettek az elnökség tagjai

Portfolio
Az építőiparon belül meghatározó jelentőséggel bír az egyéb építmények építését magában foglaló mélyépítés, nevezetesen az út, autópálya, a vasút, a híd, alagút, a közműépítés, valamint az egyéb máshova nem sorolható építés. 2023 első félévében az egyéb építmények építése ágazatban a folyó áron számított termelési érték az építőipar egészén belül 20,87 %-os részarányt képviselt, miközben volumene 9,8 %-os csökkenést mutatott. A piaci helyzet is indokolja tehát a vállalkozások összefogását és a szakmacsoport egységes érdekképviseletét, így Megalakult az ÉVOSZ Mélyépítési Tagozata.

Az egyéb építmények építése ágazat szerződéses rendelésállománya hónapról-hónapra csökken, az építőipar egészéhez mérten rosszabb a helyzete. Míg az építőiparban jelenleg a rendelésállomány 27-30 %-kal elmarad az egy évvel korábbitól, az egyéb építmények építésénél 40 %-os az elmaradás, így az előző években beszerzett nagyértékű gépek, berendezések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés