szardínia, olaszország, mediterrán,
Ingatlan

Három hónapig ingyen szállást adnak ebben az olasz faluban - Ezt kell teljesíteni hozzá

Portfolio
Az 1 eurós házak után újabb programot indított a csökkenő népesség megállítására a Szardínia szigetén található Ollolai. Az alig több mint ezer fős kistelepülés ezúttal a digitális nomádokat várja, akik, ha vállalják a költözést, három hónapig ingyen lakhatnak a településen - írja a CNBC.

Egy átfogó program keretében a szardíniai Ollolai önkormányzata ingyenes tartózkodást biztosít azon digitális nomádoknak, akik a faluban telepednének le. A program keretében már meg is érkezett az első vállalkozó, aki Los Angelesből költözött a szigetre, hamarosan pedig egy szingapúri társa fogja követni.

A falu a sziget középső részén, a zsúfoltabb tengerpartoktól távolabb található, ahonnan a jobb munkalehetőségek miatt az elmúlt évtizedekben sokan elköltöztek, így az egykori 2250 fős népesség mára 1300-ra csökkent.

2018-ban ugyanakkor már nagy nyilvánosságot kapott a település, amikor jelképes, 1 eurós összegért kínált házakat az ott letelepedőknek. A polgármester elmondása szerint a program nagy siker volt, több tucat külföldi érkezett és kezdett ingatlanfelújításba. Most viszont, a nagy sebességű internet megteremtésébe fektetett a falu, hogy azt a digitális nomádok számára is vonzóvá tegye.

Az önkormányzat első körben 20 ezer eurót különített el arra, hogy 30 digitális nomádod fogadjon, akik két évig maradhatnak a faluban, ebből 3 hónapig ingyen szállást biztosítva számukra.

Három hónap ugyanis az az időtartam, ameddig az Európán kívüliek ingyenesen tartózkodhatnak Olaszországban. A városháza nagyjából 350 euróért fog a helyiektől lakásokat bérelni a frissen érkezettek számára. Ez egyébként egy ottani kétszobás lakás átlagos bérleti díja.

A program ugyanakkor nem egy ingyenes nyaralási lehetőség, a polgármester kiemelte, hogy bizonyítottan digitális nomádként kell dolgoznia annak, aki a program keretében érkezne a faluba, és valamilyen formában - konferencia, videó, tudományos cikk - be is kell majd mutatnia a tevékenyégét. Reményei szerint a sokféle kultúra találkozása a helyi közösséggel felpezsdíti majd a kis falu életét.

A hazai ingatlanpiac aktuális kérdéseivel kiemelten foglalkozunk a szeptember 28-i Property Investment Forum 2023 konferencián. Részletekért kattints!

Címlapkép forrása: Getty Images

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
maggiore tó olaszország