vonat vasútvonal
Ingatlan

Megjött a figyelmeztetés: nagy változás jön egy nagyon fontos vasútvonalon

Portfolio
A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon hétfőtől jelentősen módosul a menetrend a Biatorbágy és Szárliget közötti pályafelújítás következtében - jelentette be vasárnap a MÁV. A győri fővonalat érintő felújítás miatti vágányzár első üteme szeptember 18-tól október 26-ig tart.

A megszokottól eltérő közlekedési rend miatt kiemelten fontos az előzetes tájékozódás. Még vasárnap sem késő előre megtervezni a jövő heti utazásukat figyelembe véve a hosszabb eljutási időket, szükség esetén az átszállások idejét, illetve azt, hogy a vonatokon, a pótlóbuszokon és a térségi menetrend szerinti buszjáratokon is a megszokottnál többen utazhatnak - figyelmezteti az érintetteket a MÁV.

A vágányzár első ütemében, szeptember 18-tól október 26-ig érvényes menetrendek elérhetők az ELVIRA menetrendi keresőben és a MÁV applikációban.

A menetrendtervező felületeken kívül a létrehozott 1-es vonali weboldalról letölthető hirdetmények, valamint az IC- és a személyvonatok pótlóbuszainak menetrendjei, a megállási helyeket bemutató táblázatok, helyszínrajzok is támogatást nyújtanak az eligazodásban. Mindemellett a vasútvonal mentén lévő térségekre, településekre lebontva bemutatja a vasúttársaság a főbb változásokat és az igénybe vehető vonatokat, pótlóbuszokat, valamint a menetrend szerinti Volánbusz-járatokat.

A MÁV arra is kitért vasárnap délután megjelent tájékoztatójában, hogy a vonattal vagy pótlóbusszal való eljutási lehetőségek mellett a Volánbusz térségi járatai is besegítenek. Ezek igénybevétele miatt a vasúti bérleteket hétfőtől elfogadja a Volánbusz Tatabánya és Budapest között.

Ezenkívül a BKK az M4 metró teljes szakaszán elfogadja a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket. A Keleti pályaudvar és Sopron, illetve Szombathely között közlekedő IC-k, valamint a Mura és Dráva InterCity-k helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a teljes útvonalukon. A nemzetközi vonatokon (Railjet xpress, EuroCity, EuroNight) hétfőtől a Keleti pályaudvar és Tatabánya között lehet utazni helyjegy váltása nélkül.

Akik a közlekedési rend változása miatt lemondanak az utazásukról a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalra érvényes, de fel nem használt menetjegyük árának – kezelési költség levonása nélküli – visszatérítését kérhetik. Ennek módjáról és feltételéről is informálódhatnak az aloldalon.

Az egyes járatokat érintő változások részletesen itt érhetőek el.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Jászai Csaba

bull bear tőzsde
mesterséges intelligencia ai chatgpt
vilagbank world bank washington
Itt az első kriptopénz, amit egy globális nagybank bocsát ki
Új szankciókat vet be Észak-Korea ellen az USA
Itt az új 1000 forintos, amivel hamarosan a boltokban is találkozhatsz
orosz ukrán háború kedd frontvonal percről percre
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
new-york-central-park-manhattan-amerikai-egyesult-allamok