Előfizetői tartalom

Berobbanthatja az összeomló lakáspiacot a legújabb csodafegyver?

Portfolio
Egyre többen várják a partvonalon állva, hogy mikor indul be ismét a lakáspiac, mikor érdemes meghozni a döntést a tervezett ingatlan megvásárlásáról. Milyen gazdasági változásokra és/vagy állami intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy ismét növekedni tudjon az adásvételek és a lakásépítések száma? Mik azok a folyamatok, amik a jövőben meghatározhatják a piaci irányokat? Többek között ezeket a kérdéseket tekintettük át a lakáspiac egyik szakértőjével, mielőtt a szeptember 28-i Property Investment Forum 2023 konferencián részletesen is beszélnének róla a meghívott előadók.

Az adásvételek számának és a lakásépítési volumen növekedésének feltételeiről Lipták Zsuzsát, az OTP Otthonmegoldások Kft. ügyvezetőjét kérdeztük, aki szerint a makrogazdasági környezet változására - infláció csökkenése, bérek növekedése - lenne szükség ahhoz, hogy érdemben növekedni tudjon a lakáspiaci forgalom. Emellett a családtámogatások fontosságáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés