Előfizetői tartalom

Így lehetne töredékére csökkenteni az irodaházak szén-dioxid-kibocsátását

Portfolio
Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti.

Az épületek a globális szén-dioxid-kibocsátás 37 százalékát teszik ki, és mivel a mai létesítmények mintegy fele valószínűleg még 2050-ben is használatban lesz, bolygónk védelme érdekében sürgősen csökkenteni kellene a kibocsátásukat például azzal, hogy növeljük az energiahatékonyságukat. A Schneider Electric kutatása rávilágít, hogy a cég digitális épület-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés