Előfizetői tartalom

Nagyot fékeztek a lakbérek, Budapesten visszaesés történt

Portfolio
2023 augusztusában mérséklődő ütemben folytatódott a lakbérek emelkedése: az előző hónaphoz képest országosan 0,8, Budapesten 0,3%-kal nőttek a kínálati bérleti díjak, de a szeptemberi számok már alacsonyabbak a fővárosban, mint a július végiek voltak. Ezzel párhuzamosan a reállakbérek országosan stagnáltak, Budapesten pedig 0,4%-kal csökkentek. Az előző év azonos hónapjához képest a nominális lakbérek országosan 12, Budapesten 13%-kal voltak magasabbak, reál értelemben azonban 3,4, illetve 3,3%-kal elmaradtak az egy évvel korábbitól - derül ki a KSH-ingatlan.com legfrissebb lakbérindexéből.

2023 augusztusában mérséklődő ütemben folytatódott a lakbérek emelkedése: az előző hónaphoz képest országosan 0,8, Budapesten 0,3%-kal nőttek a kínálati bérleti díjak. Az előző év azonos időszakinál országosan 12, Budapesten 13%-kal, a 2015. évinél pedig 94, illetve 85%-kal voltak magasabbak az augusztusi lakbérek. A nominális lakbérek szintje 2023 augusztusában országosan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái