Előfizetői tartalom

Jelentősen korlátoznák a turisztikai célú lakáskiadást a népszerű horvát üdülőhelyen

Portfolio
Az utóbbi időben egyre több helyen kezdték el az Airbnb-típusú lakáskiadás korlátozását, ezúttal a horvátországi Dubrovnik városában hoztak hasonló döntést - írja a Croatiaweek.com. A város megszűntetné a turisztikai célra kiadott lakások számának növekedését és ezzel együtt a meglévő ágyak számát is 30 százalékkal csökkentenék.

A döntés értelmében elsőként a kiadó apartmanok további elterjedését korlátoznák, de a magánszálláshelyeken is csökkentenék a meglévő ágykapacitást. A cél, hogy a bérbe adható ágyak száma 30 százalékkal csökkenjen. A 42 ezer lakosú Dubrovnikban most körülbelül 48 ezer turisztikai férőhely található, melyből több mint 16 ezer ágy magánszálláshelyeken. A döntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés