Előfizetői tartalom

Hatalmas ingatlancsalásra derült fény egy távolkeleti országban

MTI
Vietnámban megvádoltak kedden egy ingatlanmágnást azzal, hogy 42 ezer befektető kárára elsikkasztott több mint egymilliárd eurót. A rendőrség nyomozást indított a Van Thinh Phat csoport elnöke, Truong My Lan és három másik ember ellen csalárd tulajdonszerzés címén - derült ki a hétfő este kiadott hivatalos közleményből. A 66 éves Truongot még 2022 októberében vették őrizetbe.

A gazdasági bűncselekményeket és a korrupciós eseteket vizsgáló, a közbiztonsági minisztérium alá tartozó osztály egyik tisztviselője arról számolt be, hogy 2018 és 2020 között mintegy 1,2 milliárd dollár (440 milliárd forint) összegű illegális pénzszerzéssel több mint 42 ezer embert károsítottak meg. Az 1992-ben alapított Van Thinh Phat csoport vagyontárgyai között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés