Előfizetői tartalom

Tíz éve nem történt ilyen az Európai Unió lakásáraival

Portfolio
Tíz éve nem fordult elő az Európai Unióban, hogy nominálisan is csökkenni kezdjenek a lakásárak, az idei második negyedév azonban változást hozott ebben. Éves alapon ugyanis 1,1 százalékkal mentek lejjebb az uniós lakásárak 2022 második negyedéve óta. Az országok között most is nagyok a különbségek, van, ahol még mindig kétszámjegyű növekedést látunk, de például Németországban ugyanekkora árcsökkenést mértek.

2023 második negyedévében az EU-ban a lakásárak 0,3 százalékkal nőttek 2023 első negyedévéhez képest, miközben a bérleti díjak 0,7 százalékkal emelkedtek. Éves alapon viszont a lakásárakban 1,1 százalékos csökkenés, míg a bérleti díjakban 3 százalékos növekedés volt mérhető. A lakásárak csökkenése nem meglepő, mivel a magas kamatok és infláció, valamint a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés