Előfizetői tartalom

Így változhatnak 2024-ben az építőanyagárak

Portfolio
A környező országok építési piaca relációs sajátosságokat mutat. Ami az egész térségre azonban egyaránt jellemző, és ebbe a magyarországi helyzet is belesimul, az a szakmunkás és mérnökhiány. Jellemző az építőipari szakmunkások áramlása az EU nyugati országaiba, azzal együtt, hogy ott továbbra is munkaerőhiány mutatkozik. A nyugat-európai építési piac munkaerőelszívó tartós hatásaira hívja fel a figyelmet Koji László, az ÉVOSZ elnöke. A kárpátmedencei építési nagytérségre jellemző, hogy a kereslet-kínálat ingadozása mellett a 2024. évtől nem várható az építési alapanyagok és termékek árainak csökkenése, a legtöbb terméknél enyhe áremelkedés van a várakozások középpontjában.

Ausztria Az osztrák gazdaság bővülése a nemzetközi gazdaság gyengülésével együtt tovább lassul. A növekedés várható lassulása ellenére az infláció továbbra is magas marad, ami a reáljövedelem csökkenését okozza, és visszafogja a lakossági fogyasztást. Az Osztrák Gazdaságkutató Intézet (WIFO) előrejelzése szerint a GDP 2022. évi 4,7%-os növekedését követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés