Előfizetői tartalom

Ide költözött tavaly a legtöbb magyar

Portfolio
Bár 2022-ben már nem költöztek annyian, mint az azt megelőző csúcsévben, a belföldi vándorlás tempós maradt, és változatlan a fő iránya is: az otthonkeresők jellemzően nyugatra tartottak. A hagyományos célterületek vonzerejét már érezhetően mérsékelték a kitartóan emelkedő árak, viszont felbukkant néhány új nyertes vármegye az olcsóbb, korábban kevéssé csábítónak tartott vidékeken is - világított rá az OTP Ingatlanpont elemzése.

A tavalyi évben mérséklődött a Covid-korlátozások feloldásával és a lakáspiac felfutásával indult költözési hullám, de – ahogy a KSH legfrissebb adatai mutatják – a járvány előtti években tapasztaltnál így is nagyobb volt a mozgás az országban. Tavaly az egy esztendővel korábbinál mintegy 7 százalékkal kevesebben (287 ezren) váltottak állandó belföldi lakóhelyet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés