Előfizetői tartalom

Számos előnye van, mégis kevesen keresik ezt a lakástípust Magyarországon

Portfolio
Kevesen keresik itthon, holott a sztereotípiával ellentétben időtálló, környezettudatos és gyors megoldás az otthonteremtésre a könnyűszerkezetes ház. Az országos ingatlankínálat családi házainak zöme, 71%-a téglaépítésű, alig 4% tartozik a könnyűszerkezetesek közé. A hétvégi házaktól kezdve a fenntartható és luxuskivitelben készült ökoházakig, a pármilliótól közel 400 millió forintos értékhatárig, a 170 ezer forintostól a 2,3 millió forintos négyzetméterárig választhatnak közülük a vevők a Duna House adatai szerint.

A könnyűszerkezetes házak kapcsán a magyar piacon az egyik leggyakoribb tévhit a gyenge struktúrával, valamint az épület tartósságával kapcsolatos, pedig a Nyugat-Európában jóval elfogadottabbnak tartott és ezáltal elterjedtebb építési forma mára olyannyira kedvelt lett, hogy az északi országokban a középületek (óvodák, iskolák, kultúrházak) egy része is masszív, tömör...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés