Előfizetői tartalom

Százezrével állnak a félkész lakások a kínai nagyvárosokban, a vásárlók egyre dühösebbek

Portfolio
Két évvel ezelőtt, amikor az Evergrande pénzügyi nehézségei felszínre kerültek, az ingatlanóriás vezetője a kormányzati tisztviselőkhöz fordult, hogy segítsenek az adósságai megoldásában. A kínai hatóságok ígéretet tettek arra, hogy bizonyos feltételek mellett segítenek csökkenteni a fejlesztő kockázatait. Hui Ka Yan, az Evergrande alapítója és elnöke pedig arra tett ígéretet, hogy azon projektjeinek megvalósítását előre veszi, amelyekben a lakásokat a saját célra vásárlók számára értékesítette és a befektetőknek is fontos ígéretet tett. Ehhez képest eltelt két év, de az 1,2 millió előre eladott lakásból 800 ezer még mindig nincs befejezve és a befektetők kifizetése is leállt - írja a Wall Street Journal.

Hui Ka Yan, az Evergrande alapítója egykor a világ egyik leggazdagabb embere volt, ma viszont hatósági nyomozás folyik ellene. A cég elnöke két éve ígéretet tett arra, hogy a kormányzati segítségért cserébe elsőbbséget éveznek azok a fejlesztések, amelyekben a lakásokat magánszemélyeknek értékesítette. Emellett azt is megígérte, hogy a cég teljes mértékben kifizeti azokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés