Előfizetői tartalom

Nincs pénz fűtésre, bármikor beomolhat a milliárdokból felhúzott épület teteje Budapesten

Portfolio
Nincs pénz a félkész fővárosi nagyberuházás, a Biodóm befejezésére, de már a fűtésére sem. Ám ha nem temperálják az épületet, akkor a tetőszerkezet tetején lévő, kívülről is látható háromszögek egyszerűen összeesnek, a tető beázik-számolt  be a Népszava. A tető fóliamembrán felülete összesen 19.696 négyzetméter, csak a fólia pótlása többmilliárdos tétel lenne.

A Pannon ősvadon részeként megvalósuló két hektáros Biodóm az eredeti elképzelés szerint egy különleges fényáteresztő fóliával fedett, nagy belmagasságú – átlagosan 20, de helyenként 40 méteres – szubtrópusi csarnok állatokkal, növényekkel, akváriummal, amelyet további 1,5 hektáron állatkifutók vennének körül. Hiába kezdődött el a fűtési szezon, az évek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés