Előfizetői tartalom

Csőd szélén a világ egyik legeladósodottabb ingatlanfejlesztője

Portfolio
Nem fizetett ki egy dollárkötvényt a kínai Country Garden Holdings. A cégnél első alkalommal fordult elő, hogy nem fizeti ki a kötvény kamatát - írja a Bloomberg. Ahogy korábban írtuk, a cég már múlt héten jelezte, hogy nem fogja tudni teljesíteni az összes offshore törlesztést, beleértve az amerikai dollárban kibocsátott bankjegyeket is.

A kínai ingatlanfejlesztő, a Country Garden Holdings Co. első ízben nem fizetett ki egy dollárkötvényt, ami rávilágított a pénzügyi nehézségekre a világ második legnagyobb gazdaságát sújtó szélesebb körű ingatlanadósság-válság közepette. A vállalat a múlt héten lejárt türelmi időn belül nem fizette ki a kötvény kamatát, ami "nemteljesítési eseménynek minősül"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés