Előfizetői tartalom

Mi történik a lakásárakkal? - Kiadta legfrissebb számait az MNB

Portfolio
Kijött az MNB legfrissebb, 2023 második negyedévére vonatkozó lakásárindexe, mely szerint a lakásárak éves növekedési üteme jelentősen lassult a fővárosban és a vidéki városokban, a községekben pedig éves alapon érdemi csökkenés látható. Nagyon más azonban a kép, ha reálértéken nézzük a számokat, úgy minden kategóriában visszaesés történt, az inflációval korrigálva Budapesten 14, a községekben pedig 25 százalékkal estek vissza egy év alatt az árak.

A lakásárak alakulását országos átlagban bemutató aggregált nominális MNB lakásárindex 2023 második negyedévében 0,5 százalékkal emelkedett az előző negyedévi 2,6 százalékos dinamikát követően. Az éves nominális növekedési ütem az előző negyedévben megfigyelt 6,6 százalékról kilenc év után először negatív tartományba, -0,8 százalékra csökkent. A fővárosban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés