Előfizetői tartalom

Elérték az 50 millió forintot a pesti oldal lakásárai

Portfolio
Emelkedő négyzetméterárak mellett egyre kisebb alapterületű ingatlanok választásával tartják kordában az ingatlanvásárlásra fordított összeget a főváros pesti oldalán szerződő ügyfelek a Duna House értékesítési adatai szerint. A fővárosi ingatlantranzakciók 76%-a zárult eddig a pesti kerületekben idén, ahol többségében 35,6 és 99 millió forint között költöttek ingatlanra a vevők. Az átlagos négyzetméterárak területtől és ingatlantípustól függően 245 ezertől egészen a 2,9 millió forintig húzódtak 2023 első három negyedévének eladásai alapján.

„Bár a kerületek közötti népszerűséget vizsgáló felmérés szerint az elmúlt hónapokban egyre inkább előtérbe kerültek a vevői preferenciák tekintetében a budai kerületek, a szeptemberi adatok alapján azonban a korábbi rekorder, a XIII. kerület még mindig nem engedett az első helyből, holtversenyben osztozott Újbudával. A pesti kerületek dobogósai között nagy visszatérőnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés