Előfizetői tartalom

Padlóféket nyomtak a lakásépítők - Elárulták a szakértők, mi hozhatná el a változást

Portfolio
Ahogy reggel megírtuk, nagyot zuhant mind a lakásépítések, mind a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések száma. Előbbi az idei év első három negyedévét nézve 21, utóbbi 43 százalékkal csökkent, de ha csak a harmadik negyedévet nézzük, akkor éves alapon 23 és 51 százalékos volt a csökkenés. A számok vonatkozásában több lakáspiaci szakértő is elmondta véleményét.

Közzétette legfrissebb, lakásépítésekre vonatkozó számait a KSH, ami szerint 2023 I–III. negyedévében 10 808 új lakás épült, a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma pedig 14 894 volt. Így értékelik a számokat a piac szereplői. Újház "Folytatódott a lakásépítések és a kiadott építési engedélyek számának drasztikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés