Előfizetői tartalom

Tíz éve nem volt ilyen kevés ingatlanbefektetés Magyarországon

Portfolio
A korábbi negyedévekhez hasonlóan az idei harmadik negyedévben is visszafogott maradt az ingatlanbefektetési aktivitás. Összesen 135 millió euró befektetési volument regisztráltak, amivel az idei évi volumen 345 millió eurónál tart. 2023 októberében a prémium hozamok a bevásárlóutcák (high-street) esetében 6,00%-on, az irodapiacon 6,50%-on, a logisztikai piacon 7,00%-on, míg a kiskereskedelmi parkoknál 7,25%-on álltak - derül ki a CBRE felméréséből.

Az ingatlanbefektetési volumen a harmadik negyedévben is meglehetősen alacsony volt, a 135 millió euróval is csak 345 millió euró az idei év első 9 hónapjának teljesítménye, ami 43%-os visszaesés a tavalyi év azonos időszakához képest. Utoljára 2013-ban volt ilyen alacsony az ingatlanbefektetési volumen hazánkban. A változás mértéke nagyjából megegyezik a kelet-közép-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés