Előfizetői tartalom

Nagyot emelkedett a lakásvásárlások során az alku mértéke

Portfolio
Mindhárom használt ingatlantípus esetében abszolút értékben és arányait tekintve is jelentősen emelkedett a teljes árengedmény mértéke, derült ki az év első kilenc hónapját összesítő elemzésből. Hatalmasat változott kicsivel több mint másfél év alatt az ingatlanpiac, az Otthon Centrum 2022 januárjában készített elemzése szerint akkoriban a drasztikus fővárosi áremelkedés miatt úgy felpörgött a kereslet az olcsóbb ingatlanok iránt, hogy az alku lehetőségét szinte kizárták a tulajdonosok, és hasonló folyamatok játszódtak le a vidéki régióközpontokban is. Mára ez jelentősen megváltozott, újra helyzetbe kerültek a vevők.

Az év első kilenc hónapjában a használt házak teljes árengedménye országosan 13,6 százalék volt, míg a téglalakások árából 8,9 százalékot, a panellakásokéból 9,0 százalékot engedtek az eladók. Mindhárom használt szegmensben abszolút értékben és arányait tekintve is jelentősen emelkedett a teljes árengedmény mértéke. Abszolút értékben a családi házak teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés