Előfizetői tartalom

Összeomlóban a német lakásépítési piac

Portfolio
Összeomlóban van a németországi lakásépítési piac. Októberben a fejlesztők 22%-a mondta le korábban tervezett projektjeit, miközben a cégek közel fele a megrendelések hiányáról számolt be - írja a CNBC. Olaf Scholz, kancellárrá választása előtt évente 400 ezer új lakás építését tűzte ki célul, két évvel később azonban úgy tűnik, hogy a német lakásépítési ágazat hanyatlóban van, ami az ország gazdasági kilátásait is veszélyezteti.

Az Ifo gazdaságkutató intézet nemrégiben közzétett jelentése szerint a vállalatok kivonulnak a lakásépítési projektekből, a megrendelések száma csökken és az ágazat jövője általánosságban is borúsnak tűnik. Csak októberben a megkérdezett vállalatok több mint 22%-a jelentette, hogy lemondta lakásépítési projektjeit Németországban, ami rekordmagas érték. Emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés