Előfizetői tartalom

Sokak számára álom marad a saját lakás

Portfolio
Az emelkedő lakásárak és a jelzáloghitel-kamatok miatt az emberek egyre nehezebben engedhetik meg maguknak a lakásvásárlást, ami sok fiatalt arra késztet, hogy szüleik anyagi segítségét kérjék - írja a CNBC. Az Egyesült Államok piacán készült tanulmány szerint a fiatalok 40 százaléka támaszkodik szülői segítségre lakásvásárláskor, ami magasabb arány, mint a járvány előtt volt.

A lakástulajdonlás álma sokak számára egyre inkább elérhetetlenné válik, mivel az ingatlanárak továbbra is az egekben vannak, a jelzáloghitelek kamatai pedig 2000 óta a legmagasabb szintre emelkedtek. Jeff Ostrowski, a Bankrate elemzője szerint ez jelentős megfizethetőségi válságot eredményezett, mivel a potenciális vásárlóknak korlátozott lehetőségekkel és magas belépési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés