Előfizetői tartalom

MNB: olyan dolog történt a lakásárakkal, amire 9 éve nem volt példa

Portfolio
Megjelent az MNB legújabb Lakáspiaci Jelentése, amiből kiderül, hogy a magas infláció okozta reálbércsökkenés és az alacsony fogyasztói bizalom érdemben visszavetette a keresletet a lakáspiacon, de a foglalkoztatottság historikusan erős maradt, a munkanélküliség az elmúlt negyedévek recessziója ellenére sem haladja meg a 4 százalékot. A folytatódó dezinfláció 2024-től a lakosság reáljövedelmének emelkedésével, a várhatóan kedvezőbb hitelkondíciókkal és az újonnan bejelentett otthonteremtési támogatások segítségével fokozatosan növekvő pályára állíthatja a lakáspiaci aktivitást. A lakásárak alakulásában viszont a második negyedévben olyan számok jöttek, amire 9 éve nem volt példa.

Az eseményen Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi rendszer elemzése igazgatóság igazgatója az alábbi tematika mentén ismertette a számokat: Keresleti környezet és lakásárak Finanszírozási oldal és hitelezés Kínálati oldal és építőipari helyzetkép Visszaeső kereslet, stagnáló árak A lakásárak 2023 második negyedévében éves szinten 0,8 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés