Csányi Sándor
Ingatlan

Nagy beruházásra készül Csányi Sándor, de nem Tomán Szabinával

Portfolio
Ahogy október elején mi is megírtuk, Csányi Sándor vagyonkezelő cége, a Bonitás 2002 Zrt. komplex ingatlanberuházást tervez Törökbálinton. A projektben korábban érdekelt volt Tomán Szabina is, de most Csányi egyedül viszi tovább - vette észre a Forbes.

A magyar Forbes milliárdos listájának előkészítése során derült fény arra, hogy a Bonitás 2002 Zrt. egyedüli tulajdonosa lett a Bálint Tó Invest Zrt.-nek. Ez utóbbi cég neve nem sokat mondhat az átlagembernek, pedig egy több milliárdos befektetésről van szó. A társaságban korábban érdekelt volt az egykori cápa Tomán Szabina is, a Toman Diet alapító-tulajdonosa, de október vége óta már csak Csányi cégének tulajdona.

A Bálint Tó Invest mögött 2021 decemberéig mindig Csányi-féle cégek álltak, ekkor azonban 10 százalékos tulajdonrésszel a Fidelity Gold Investment Kft. is érdekelt lett benne. A Fidelity a Szini család érdekeltségébe tartozik, akik több fővárosi szórakozóhelyet és éttermet üzemeltetnek. Ifjabb Szini Béla tavasszal házasodott össze a volt modell Tomán Szabinával.

2021 végén tehát még Sziniék cége és a Csányi-féle Bonitás birtokolta a törökbálinti ingatlanokat megvásárló társaságot. Azonban történt egy fontos változás: Tomán Szabina egyedüli tulajdonosa lett a Fidelity-nek idén augusztusban (a Kazinczy Property Zrt.-n keresztül). Így hirtelen Csányi Sándor üzlettársa lett, legalábbis papíron.

A Bálint Tó Invest által vásárolt ingatlanok szeptember végén kapták meg az úgynevezett "rozsdaövezeti akcióterület" besorolást - úgy, hogy a nyáron egyszer már a kormány elutasította azt. Egy ilyen besorolás megszerzéséhez komoly lobbierő kell. Ennek azért van jelentősége, mert a rozsdaövezeti címkével együtt adókedvezmény is jár, az így felépülő lakásokat 5 százalékos áfával lehet majd értékesíteni.

A beruházó azt mondta, a tervezés során kiemelt figyelmet kap, hogy az új településrész ne terhelje a közlekedési- és közmű infrastruktúrát, ezt az adottságok tudatos kihasználása mellett új fejlesztésekkel is támogatni fogják. Egy, a fejlesztési folyamatot ismerő forrás szerint Csányi ebben a beruházásában is hosszú távra tervez, akárcsak más projektjeiben.

Címlapkép forrása: Portfolio

budapest-kelebia
tőzsde
zelenszkij-orban
gyemant-oroszorszag-ekszer-szankcio
nav nemzeti ado- es vamhivatal
grönland
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
budapest-kelebia