FONTOS Így alakul szerdától a benzin ára
 
Előfizetői tartalom

Nem csak nálunk zuhantak a lakásépítések: így áll Magyarország Európa többi országához képest

Portfolio
A magyarországi lakásépítési helyzetről publikált legfrissebb KSH adatok nemcsak jelentős visszaesést mutatnak 2022-höz képest, hanem arra is rávilágítanak, hogy még nem hagytuk magunk mögött a gödör alját. A nagyobb képet vizsgálva, már az Európai Unióban is ritka kivételnek számítanak azok az országok, amelyekben még mindig növekvőben van a lakásépítési kedv - derül ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

Jelentősen visszaesett a hazai lakásépítés az idei első három negyedévben. A KSH legfrissebb adatai szerint 21 százalékkal kevesebb új otthont adtak át, és 43 százalékkal kevesebb építési engedélyt adtak ki, mint az előző év azonos időszakában. Ezzel a piacra kerülő új otthonok száma megközelítően a 2019-es szintre csökkent. Az építési engedélyek száma, mely ennél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés