Előfizetői tartalom

Ennyiért bérelhetünk lakást Budapesten és a megyeszékhelyeken

Portfolio
A szeptemberi megtorpanást követően októberben ismét emelkedtek a lakbérek: országosan 0,4, a fővárosban 0,9%-kal az előző hónaphoz képest, ezzel párhuzamosan a reállakbérek országosan 0,5, Budapesten 1,0%-kal nőttek. A 2023 folyamán nagyrészt növekvő reállakbérek októberi szintje azonban még így is mintegy 3%-kal elmaradt a járvány kitörését követő, 2022 nyarát jellemző csúcsértéktől.

Az előző év azonos időszakinál országosan és Budapesten egyaránt 13%-kal, a 2015. évi bázisidőszakinál pedig 95, illetve 86%-kal voltak magasabbak az októberi lakbérek. A nominális lakbérek növekedése 2021 eleje óta – a 2022. végi, átmeneti csökkenéstől eltekintve – lényegében folyamatos volt, azonban az emelkedés mértéke 2022 augusztusától elmaradt az inflációtól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés