Előfizetői tartalom

Nagyon visszaesett a forgalom, több építőanyaggyár is felfüggesztette a gyártást

MTI
Az év első tíz hónapjában jelentős mértékben csökkent egyes építőanyagok és építési termékek forgalma, ezért például a magyarországi égetett kerámia tégla- és cserépgyártók felfüggesztették a gyártást, a hazai kereskedelem azonban rendelkezik készletekkel - közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint 2023 január és október között az égetett kerámia tégla- és cseréptermékek forgalma terméktípustól függően 40-50 százalékkal vagy azt meghaladó mértékben esett vissza az előző év azonos időszakához képest. A fehér falazati termékeknél több mint 35 százalékos, az EPS hőszigetelőanyagoknál 20-30 százalékos, az építőkémia termékeknél pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés