Előfizetői tartalom

Ezek voltak az idei év rekordjai a budapesti lakáspiacon

Portfolio
A 2023-as év tranzakciószámban visszafogott, szélsőségekben azonban bővelkedő évet jelentett a hazai ingatlanpiacon. Volt, aki 3 millió forintnál is többet fizetett egy új építésű lakásért négyzetméterenként, de gazdára találtak 12 négyzetméteres minilakások is, és volt, akinek közel 500 négyzetméterre volt szüksége. Az év végéhez közeledve a Duna House szakértői összegyűjtötték a legérdekesebb ingatlanpiaci adatokat a fővárosból, ahol 885 ezer forint volt idén az átlagos négyzetméterár, az otthonteremtésre pedig 57 millió forint körül költöttek az ügyfelek.

2022 rapszodikus ingatlanpiaci hangulata után a bizonytalan gazdasági környezet, a megugró hitelkamatok és a magas infláció az idei évben még tovább enyhítette a vásárlási kedvet. A kereslet fokozatos csökkenésének köszönhetően az elmúlt évek keresleti piaca mind a teljes hazai, mind fővárosi viszonylatban kínálativá váltott tavaly és ez 2023-ban sem változott. A folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés