Előfizetői tartalom

Több mint ezer ingatlan kisajátításáról döntött a kormány a kínaiakkal közös vasútépítés miatt

Az kormány frissen közzétett rendelete értelmében a Budapest-Belgrád vasútfejlesztési projekt műszaki tartalmának módosulása miatt több száz ingatlant és szelvényt sajátít ki a magyar állam. A lépés többek között Budapest számos kerületében, Dömösdön, Kiskunhaloson és Taksonyban fekvő területeket is érint – derül ki a szerda este a Magyar Közlönyben közzétett rendeletből.

A már korábban társadalmi egyeztetésre bocsátott terveknek megfelelően, a kormány döntött több száz ingatlan kisajátításáról a kínai-magyar vegyes projektként megvalósított Belgrád-Budapest vasútvonal fejlesztése miatt. A mostani rendelet tartalmazza a kisajátítások részletezését, de kevés információ található a konkrét indoklásról. Az Építési és Közlekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés