Előfizetői tartalom

Látványos ábrán nézheted meg, hol van a legtöbb üres lakás Magyarországon

Portfolio
Budapesten két évtized alatt közel duplájára nőtt az üres lakások aránya, így az ezredforduló utáni 84 ezerhez képest mára 160 ezer fővárosi lakás áll üresen - írja a KSH számai alapján a Telex. Országosan viszont már 570 ezer lakás áll üresen, ami a teljes lakásállomány közel 15 százaléka. Cikkünkben egy interaktív térképen is bemutatjuk, hogy az egyes településeken hány üres lakás van és az mekkora részét adja a teljes állománynak.

Nagyok az országon belüli különbségek az üres lakások eloszlását illetően. A legkevesebb nem lakott lakóingatlan azokon a településeken van, ahova az utóbbi években a legtöbb kiköltöző érkezett, vagyis erős volt a szuburbanizáció, főleg Budapest környékén. A sok üres lakással rendelkező települések köre viszont hat csoportra osztható: Első a nagyvárosok, a be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés