Előfizetői tartalom

Csökkenni kezdett az új lakások ára - Ennyiért vásárolhatunk most Budapest kerületeiben

Portfolio
Kiadta legújabb Budapesti Lakáspiaci Riportját az Eltinga, amiből kiderül, hogy az idei utolsó negyedévben minimálisan csökkenni kezdtek a fővárosi újlakásárak. Az 1,456 millió forintos négyzetméterár ugyanakkor mindössze 1 százalékos visszaesés a harmadik negyedévhez képest. Az aktuális felmérés jelenleg 19 277 lakást tartalmaz. Ezek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2023 augusztus és november között legalább egy lakást kínáltak eladásra. A listázott projektek száma 5 százalékkal nőtt az előző negyedévhez viszonyítva. Ezt a növekedést az okozza, hogy az értékesítések lassulása miatt egyre több olyan projekt lezárása csúszik, ahol már csak néhány maradéklakást nem sikerült értékesíteni. A felmérésben szereplő lakások száma viszont minimálisan csökkent, mivel döntően kisebb fejlesztések jelentek meg a piacon.

Az eladott lakások számában újra növekedés látszódik, bár a 2021-2022-es számokhoz képest még mindig kevés lakást adtak el a fejlesztők év végén. Összesen 852 újlakás-adásvételt azonosítottak, így ez az első negyedév, ami idén átlépte a 700-as határt. A visszaesés még látványosabb, ha az éves értékesítéseket hasonlítjuk össze: 2023-ban alig több mint 2800...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés