Előfizetői tartalom

Ütemterv szerint halad, de másfélszer drágább lesz az MNB székházának felújítása

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2021 októberében kezdte meg Szabadság téri székházának teljes rekonstrukcióját, amit többek között az tett indokolttá, hogy az előzetes vizsgálatok szerint az épület műszaki állapota egy külső és belső felújítás nélkül öt éven belül komoly működési kockázatot jelentett volna. A felújítás ütemterv szerint halad, azonban az épület felújításának költségei várhatóan közel 50 százalékkal emelkednek meg a piaci folyamatok miatt.

Az eredetileg Alpár Ignác tervei alapján készült, 1905-ben átadott épület sosem esett át komolyabb rekonstrukción, így műszaki, információbiztonsági és gépészeti szempontból is jelentősen leromlott az állapota. A mostani, teljes körű felújítás célja, hogy az épület műemlékvédelmi, fenntarthatósági és pénzügyi edukációs szempontoknak egyaránt megfelelve, még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés