Előfizetői tartalom

Marad a hibrid munka, nő az ESG imádat a munkahelyeknél

Portfolio
Bár az irodafejlesztési hullám lecsengőben van a nagyobb közép-európai piacokon, ez alól Budapest, a Baltikum és a Balkán kivételt képez. Az irodák iránti kereslet is megváltozott 2023-ban: egyre nagyobb az igény a rugalmas munkavégzést támogató, és a fenntarthatósági célokkal összhangban lévőkre - derül ki a CBRE legújabb jelentéséből. Az ingatlanpiac és a fenntarthatósági szempontok egyre komolyabb kapcsolatáról számoltak be az AmCham Workspace and Facilities Management Committee ülésén is, ahol kiemelték a szakértők, hogy nagyon fontossá váltak a zöld munkaterek. Egyre szofisztikáltabbak és tudatosabbak a bérlők e tekintetben, és nagy igény mutatkozik az ESG- és a corporate követelményeknek megfelelő létesítmények iránt.

Ha összejön a fejlesztőknek az évvégi hajrá, 2023-ban 1,1 millió négyzetméter új iroda kerülhet átadásra a Balti-tengertől az Adriáig terjedő közép-európai régió 12 országában. Ez jóval magasabb volumen, mint 2022-ben volt, de a következő években várhatóan csökkeni fog. A varsói és prágai piac után a bukaresti is behúzta a féket, míg a legnagyobb közép-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés