Előfizetői tartalom

Új vagy használt lakást vegyünk? - Két ábra, amit érdemes megnézni előtte

Portfolio
Jelentősen nőtt az érdeklődés az eladó lakóingatlanok iránt az idei év elején, ami részben az új lakástámogatásoknak köszönhető. A megemelkedett ingatlankeresések száma leginkább az új lakásoknál volt látványos, jóllehet még így is csak minden huszadik vásárló keresgél az új lakások között. Mindez nem véletlen, ugyanis az új lakások ára évek óta nem volt olyan drága a használtakhoz képest, mint a tavalyi évben.

A használt lakások iránti kereslet 11 százalékkal nőtt az év első hetében, míg az új építésűek esetében 48 százalékkal emelkedett az Ingatlan.com számításai szerint. Az érdeklődőknek ugyanakkor csak az 5 százaléka keres új építésű lakóingatlant. Mindez nem meglepő annak fényében, hogy az új lakásokhoz képest a használt ingatlanok már 35-40 százalékkal olcsóbbak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés