Előfizetői tartalom

Bírálják Vitalij Klicskót németországi luxusingatlan-vásárlása miatt

Portfolio
Németországban vásárolt luxusvillát Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere - írja az ukrán Strana híroldal alapján az Index. A vásárlás a politikus vagyonnyilatkozatából derült ki, akit emiatt rengeteg kritika ért. Sokak szerint a 2 milliárd forintot érő ingatlan megvásárlása helyett inkább az ukrán hadseregnek kellene pénzt adományoznia.

A 2023-as vagyonnyilatkozatában tűnik fel a kijevi polgármesternek a mintegy 2 milliárd forintot érő hamburgi háza. A közel 750 négyzetméteres luxusvilla korábban az amerikai Maximum I LLC cég tulajdonában volt. A vagyonnyilatkozat szerint Vitalij Klicsko december 20-án vette meg az ingatlant adósságrendezésként a Maximum I LLC-től. Sajtóértesülések szerint a villa megvásárlásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés