Előfizetői tartalom

Megsemmisítette az Alkotmánybíróság a Lázár János-féle kastélytörvényt

Portfolio
Ahogy korábban beszámoltunk róla, decemberben fogadta el az Országgyűlés a kastélytörvényt, ami lehetővé tenné, hogy az állami tulajdonú kastélyokat ingyenesen magánkézbe adják. A törvényt azonban Novák Katalin köztársasági elnök aláírás helyett előzetes alkotmányossági normakontrollra küldte, az Alkotmánybíróság pedig megsemmisítette annak egyes rendelkezéseit - írja a Válasz Online.

Nagy hullámokat keltett decemberben a kastélytörvény, amikor azt Novák Katalin visszaküldte az Alkotmánybíróságnak. Az indoklás szerint "Noha az állami kastélyok „örökbefogadására” vonatkozó koncepció támogatható, a törvény rendelkezései anélkül teszik lehetővé a magántulajdonba adást, hogy ehhez a törvényalkotó a nemzeti vagyon megfelelő védelmét biztosító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés