Előfizetői tartalom

Fontos szabályt változtat meg az építkezéseknél az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény

Portfolio
Az építőipari kivitelezés során az érvényes kivitelezési szerződés központi szerepét igazolja a tény, hogy a kötelező írásbeli forma mellett a kötelező tartalmi elemek hosszú katalógusát is jogszabály rögzíti. Az állami építési beruházások rendjéről szóló törvény hatálya alá tartozó kivitelezési szerződések esetén ez a katalógus bővül, amellyel összefüggésben az előre nem látható körülményekkel kapcsolatos rendelkezésekre Romsics Viktor, a DLA Piper Hungary szakértője hívta fel a figyelmet.

Az üzletszerű gazdasági tevékenységként folytatott építőipari kivitelezési tevékenység végzésére kötött szerződés írásbeli alakszerűségére vonatkozó követelményt és a kötelező tartalmi elemeket a Kivitelezési kódexként is gyakran hivatkozott jogszabály, az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) kormányrendelet határozza meg. Ezeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés