Előfizetői tartalom

Kiadták az engedélyt a Fertő-tavi óriásberuházásra, újra megtámadják a döntést a civilek

Portfolio
Harmadjára is megadta a környezetvédelmi engedélyt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal a Fertő tavi óriásberuházáshoz, a tópart 77 hektárján százszemélyes szálloda, óriásparkoló, óriáskikötő és 26 házas apartman épülhet. A Fertő Tó Barátai Egyesület újra megtámadja az engedélyt a bíróságon - számolt be a Népszava.

A kormányhivatal által kiadott környezetvédelmi engedélyt eddig két alkalommal a Greenpeace és helyi civilek támadták meg a bíróságon, és kétszer vissza is vonták azt. Másodjára tavaly szeptemberben kaszálták el az engedélyt. A kormányhivatal ismét néhány hét alatt adott engedélyt arra, hogy a Natura-2000-es védelem alá eső tópart 77 hektárján százszemélyes szálloda...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés