Előfizetői tartalom

Huszonegy intézkedés, ami csökkenthetné a lakhatási válságot

Portfolio
Bemutatta a Lakhatási Koalíció - a szakpolitikai követeléseket, javaslatokat megfogalmazó lakhatással foglalkozó szervezetek szövetsége - a 2024-es választásokra készített Önkormányzati Lakhatási Minimum című javaslatcsomagját. A kiadványban arra tesznek javaslatokat, hogyan lehet helyi szinten az eltérő lehetőségeket figyelembe véve orvosolni a lakhatási válság tüneteit. Céljuk, hogy az önkormányzati választáson induló jelöltek a felsorolt lakáspolitikai intézkedések közül minél több mellett elköteleződjenek, megválasztásuk esetén pedig az intézkedéseket megvalósítsák.

A Habitat for Humanity Magyarország becslése szerint Magyarországon megközelítőleg 2-3 millió embert érint a lakásszegénység valamilyen formája, a lakáspolitika a rendszerváltás utáni időszak egyik leghányattatottabb sorsú közpolitikai területe. Jelenleg a szociális lakáspolitika Magyarországon önkormányzati hatáskörbe tartozik, így az állampolgárok is tőlük várják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés