Előfizetői tartalom

Szokatlan visszaesést mutatnak a számok a lakáspiacon

Portfolio
Miközben a lakásárak csak kis mértében csökkentek, az adásvételek száma jelentősen visszaesett a tavalyi harmadik negyedévben. Miután a KSH frissítette a tavalyi harmadik negyedéves lakásárindexét kiderült, pontosan hogy változtak az új és a használt lakások árai, valamint az, hogy mennyivel esett vissza egy év alatt a lakáspiaci forgalom.

2023 I–III. negyedévében 31%-kal kevesebb lakást adtak el, mint az előző év azonos időszakában. Minden negyedévben visszaesett a forgalom az egy évvel korábbihoz képest, a csökkenés üteme azonban lassult. A kezdeti áremelkedést követően a III. negyedévre a használt- és az újlakáspiacon egyaránt enyhe mérséklődést (–0,6 és –1,8%) figyelhettünk meg az előző negyedévi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés