Előfizetői tartalom

A Covid és a háború sem tudta megrengetni a közeli ország építőiparát

Portfolio
A lengyel építőipar azon kevés ágazatok egyike volt, amely immunis maradt a pandémia gazdasági következményeire. Ennek egyik oka, hogy a lengyel kormány nem kényszerítette az építkezés leállítására a vállalatokat, mint ahogy a spanyol, az osztrák vagy a belga. Bár az ukrán háború hatása nagyobb volt, ez sem állította meg a tartós éves növekedést - véli Mariusz Sochacki az Euroconstruct lengyel partnerintézetének szakértője.

A pandémia alatt a lengyel építőipari vállalatok szigorított higiéniai körülmények mellett dolgoztak, de a kormány fontosnak tartotta, hogy ne legyenek lezárások. A járvány előtti időszakhoz képest mintegy 5-20%-kal alacsonyabb hatékonyságuk volt, melynek oka az ukrán és fehérorosz vendégmunkások elvándorlása, az import építőanyagok szállítása és a hatósági munka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés