A jóga- vagy imaszoba még kivétel, de Magyarországon is elindult az irodák átalakulása
Ingatlan

A jóga- vagy imaszoba még kivétel, de Magyarországon is elindult az irodák átalakulása

Portfolio
A koronavírus-járvány és a home office térnyerése felforgatta az irodapiacot. A nemzetközi trendeknek megfelelően Magyarországon is átalakultak az irodahasználati szokások. Felértékelődött az élhetőség, egyre fontosabbak a dolgozók feltöltődését, a munkahelyi szünetek tartalmas eltöltését szolgáló megoldások, miközben a munkaadók egyre több trükköt vetnek be, hogy vonzóvá tegyék az irodai munkát.

Nemzetközi tapasztalatok szerint az irodák élhetőségét döntő mértékben befolyásolja, hogy a dolgozók milyen közösségi terekben, helyszíneken, milyen aktivitásokkal tudják feltöltődésre, pihenésre felhasználni a munkahelyi szüneteket. Az igények változásával egyre fontosabbá váltak a természetes belső kertek, a levegős teraszok, a pihenést, elvonulást, vagy akár a játékos, szórakoztató kikapcsolódást szolgáló helyiségek. Ezek a kollaborációs terek a home office napok számának emelkedésével felértékelődtek. Mindez egybecseng az ICON Real Estate Management belső, saját property managerei körében végzett felmérésének eredményeivel.

A cég által kezelt irodaházakban a bérlők jellemzően közös rendezvényhelyszínek, kávézók, pihenőhelyiségek, vagy éppen sportolásra alkalmas szobák kialakításával ösztönzik jobb teljesítményre a munkatársakat. Az önálló masszázs, LEGO, jóga vagy imaszoba ma még inkább kivételnek, a baba-mama szoba pedig ritkaságnak számít, de a jövőben ezekkel az igényekkel is számolni lehet.

Az iroda dolgozókra gyakorolt hatásaival is foglalkozunk a március 7-i Property Warm Up 2024 konferencián. Részletekért kattints!

A nemzetközi trendeknek megfelelően itthon is egyre többen váltják ki a cellaszerű önálló munkaállomásokat közösségi, open office terekkel, ami felerősítette az elkülönített telefonszobák iránti igényt. A munkaadók méretük, tevékenységi körük, lehetőségeik és kreativitásuk függvényében változatos módszerekkel próbálják visszacsábítani a dolgozókat az irodákba. A gyümölcsnap, a masszázs, a kutyák beengedése, meghatározott napokon teljes étkezés biztosítása ma már elterjedt megoldásnak számít, de vannak, akik sportnapokat szerveznek, korlátlan étel és üdítőfogyasztást biztosítanak, minigolf pályát vagy napozóteraszt alakítanak ki. Jól látszik, hogy amellett, hogy vonzó munkavégzési hellyé tegyék az irodát, a munkáltatók számára munkavállalóik hatékonyságának növelése egyre fontosabbá válik.

Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.