A lakáspiac összeomlását vetítette előre az ingatlanguru Németországban
Ingatlan

A lakáspiac összeomlását vetítette előre az ingatlanguru Németországban

Reuters
A német lakásárak akár 30%-kal is a 2022-es csúcsértékük alá eshetnek - mondta a Reutersnek az ország egyik legnagyobb ingatlancége, a TAG Immobilen társ-vezérigazgatója, Martin Thiel. A szakértő a szektortársaknál pesszimistább értékelésében kiemelte, hogy Európa legnagyobb gazdaságát továbbra is veszély fenyegeti.

A TAG Immobilen társ-vezérigazgatója, Martin Thiel borús képet festett Európa legnagyobb lakóingatlan-piacáról, ahol az árak már eddig is mintegy 10%-kal zuhantak.

További árcsökkenésre számítunk. Fel kell készülni arra az esetre, ha nem a 20%, hanem 25% vagy 30%-os lesz az esés

- mondta Thiel.

Németország 670 milliárd eurós (722 milliárd dolláros) ingatlanipara a gazdaság egyik kritikus pillére, amely 10-ből egy munkahelyet biztosít. Thiel elmondta, hogy miután a TAG 85 000 németországi lakásos portfóliójának értékét 2022 közepe óta 13%-kal leírta, júniusig összesen 20%-os értékcsökkenésre számít.

Véleménye borúlátóbb, mint a legnagyobb tőzsdén jegyzett német ingatlancsoporté, a Vonovia-é, amelynek vezérigazgatója, Rolf Buch a Reutersnek azt mondta, hogy óvatosan optimista, hogy a legrosszabbon már túl vannak. A Vonovia júniusig nagyjából 10%-kal írta le ingatlanjainak értékét, ami a csoportnak 4 milliárd eurós veszteséget jelentett.

"Nem tudom garantálni, hogy a következő félévben nem fogunk egy kicsit alacsonyabb értékelésekkel találkozni" - mondta Buch, akinek cége nagyjából 550 ezer lakást birtokol."De úgy tűnik, hogy a piac elérte a mélypontját" - mondta.

A LEG Immobilien, Németország második legnagyobb tőzsdén jegyzett lakás-bérbeadója a tavalyi év közepéig több mint 10%-kal írta le 166 000 lakásának értékét, és további, akár 6%-os értékcsökkenést jelzett.

Címlapkép forrása: Getty Images

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!