Előfizetői tartalom

A lakáspiac összeomlását vetítette előre az ingatlanguru Németországban

Reuters
A német lakásárak akár 30%-kal is a 2022-es csúcsértékük alá eshetnek - mondta a Reutersnek az ország egyik legnagyobb ingatlancége, a TAG Immobilen társ-vezérigazgatója, Martin Thiel. A szakértő a szektortársaknál pesszimistább értékelésében kiemelte, hogy Európa legnagyobb gazdaságát továbbra is veszély fenyegeti.

A TAG Immobilen társ-vezérigazgatója, Martin Thiel borús képet festett Európa legnagyobb lakóingatlan-piacáról, ahol az árak már eddig is mintegy 10%-kal zuhantak. További árcsökkenésre számítunk. Fel kell készülni arra az esetre, ha nem a 20%, hanem 25% vagy 30%-os lesz az esés - mondta Thiel. Németország 670 milliárd eurós (722 milliárd dolláros) ingatlanipara a gazdaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés