Összefogtak a kerületi polgármesterek - Így újulhat meg a Nagykörút a következő években
Ingatlan

Összefogtak a kerületi polgármesterek - Így újulhat meg a Nagykörút a következő években

Portfolio
A Fővárosi Önkormányzat célja egy élhető és élettel teli Nagykörút kialakítása. A fejlesztése nem csak a közlekedésről szól. Komplex megújításra van szükség, melynek célja a körút mára megkopott vonzerejének, pezsgő kulturális és kereskedelmi életének helyreállítása, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni, vagy épp boltot üzemeltetni - emelte ki Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés sajtótájékoztatóján, amin a Nagykörút menti kerületek polgármesterei is részt vettek. A kerületi vezetők együttműködésének célja, hogy egy átfogó városfejlesztési program részeként egységes arculatú Nagykörút jöjjön létre.

A közterületek megújítása során a főváros célja a tisztább, rendezettebb és mindenki számára jól használható, biztonságos közterek létrehozása. Ennek egyik fontos eszköze a zöldfelületek fejlesztése, illetve a fasorok megőrzése, pótlása és a fák életterének javítása. Ahhoz, hogy a Nagykörúton kellemesebb legyen időt tölteni, jobb levegőre és a kevesebb zajra, azaz a környezetminőség javítására van szükség. Klímabarát megoldásokkal – például vízáteresztő burkolatokkal és hűsítő szigetekkel – is sokat lehet tenni a környezeti problémák mérsékléséért - hangzott el a sajtótájékoztatón.

korut1
Forrás: Fővárosi Önkormányzat

Pezsgő utcai élet

A rendezett nagyvárosi gyalogos környezet megteremtésével együtt a minőségi bevásárlási, vendéglátási és szórakozási lehetőségek kínálatának bővítése a Nagykörút megújításának egyik legfontosabb feladata. Ennek érdekében ösztönözni kell a több és sokszínűbb kulturális programokat, valamint az körúti üzletek összetételének megújítását és a jelenleg üres üzletek hasznosítását. Fontos cél, hogy a színvonalasabb kulturális és kereskedelmi lehetőségek vonzóbbak legyenek az ott élők és a turisták számára egyaránt.

korut2jpg
Forrás: Fővárosi Önkormányzat

Nagyvárosi presztízs

Azért, hogy a körút visszakapja régi fényét, rendezni kell a kaotikus képet mutató portálokat és vendéglátó teraszokat, valamint el kell végezni az épületek és homlokzatok felújítását. Sokan és sokféle módon használják a körutat, ezért fontos a különböző használati módok – például a rakodás vagy az éjszakai élet – közötti konfliktusok csökkentése, valamint a közbiztonság növelése.

Ütemezett fejlesztés

A Nagykörút fejlesztéséről 2020-ban indított tervezést a Fővárosi Önkormányzat. A Nagykörút jövőképe a budapestiek véleményének kikérésével, a civil- és szakmai szervezetekkel együttműködve készült el. A felújításra három, különböző költségvetésű javaslatcsomag is készült, ami alapján

a Nagykörút megújítása uniós, fővárosi és kerületi forrásokból, ütemezetten és szakaszosan tud megvalósulni a következő években.

korut3
Forrás: Fővárosi Önkormányzat

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!