Előfizetői tartalom

Napelemekkel növeli ingatlanjai energiahatékonyságát az Auchan és az Auchan Korzó

Portfolio
A retail szektor idei legnagyobb napelem-beruházása valósul meg azzal, hogy az Auchan Magyarország és az Auchan Korzókat kezelő Nhood Hungary az ingatlanok energiahatékonyságának növeléséért az épületek tetejére napelemeket telepít 20 millió euró értékben. Ezzel a kiskereskedelem legnagyobb napelemparkját tudhatják magukénak a tulajdonosok.

A 2022-es év második felében elindult beruházás eredményeképpen 14 áruházban már működik a naperőmű, a többi hipermarketben és a logisztikai központon a következő félévben kapcsolják be a napelemeket. Az Auchanokra telepített napelemek éves viszonylatban összesen mintegy 26 MWp-t képesek termelni. Ez a mennyiség egy 20 000 lakosú város éves villamosáram-fogyasztásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés