Előfizetői tartalom

Történelmi magasságba emelkedtek a tokiói lakásárak - Ennyibe kerül most egy lakás a japán fővárosban

Portfolio
Rekordmagas szintre emelkedett tavaly Tokióban az új lakások átlagára. Egy átlagos új lakásért közel 115 millió jent (277 millió forint) kellett kifizetni, ami egy év alatt közel 40 százalékos áremelkedést jelent. A hatalmas ugrás a növekvő munkaerő- és építési költségek, valamint a külföldi befektetések hatására következett be.

Történelmi csúcsra emelkedtek 2023-ban a tokiói újlakásárak, amik egy év alatt 39,4%-os emelkedéssel elérték a 277 millió forintot. Az építési és munkaerőköltségek növekedésének kulcsszerepe volt a drágulásban, de Tokió ingatlanpiacát erőteljesen befolyásolta a külföldi befektetők beáramlása is. Ezt elsősorban a jen több évtizedes mélypontra történő leértékelődése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés